Co je vlastně Zumba ?

Co je to vlastně Zumba ?

Zumba se stala posledním výstřelkem módy v tanci a fitness. Zumba vzala svět útokem a nyní je oblíbená mezi miliony jedinců. Zumba obsahuje variace pro lidi všech věkových kategorií. Dokonce i senioři mohou využívat programy a spálit kalorie zábavným způsobem. Je důležité, abyste nejprve pochopili a porozuměli pojmům a principům zumby abyste vytěžili z tréninku co nejvíce. Zde je úvod do nového světa zvaného Zumba.
Zumba je program pro fitness inspirovaný především latinskými tanci. Byla vytvořena tanečníkem a choreografem z Miami, Albertem "Beto" Perezem, spolu s párem podnikatelů Albertem Perlmanem a Albertem Aghionem. Existují různá videa nebo DVD o Zumbě, které lze získat prostřednictvím webových stránek. Miliony DVD byly úspěšně prodány ve více než 30 zemích. Dnes existuje více než 25.000 oficiálních instruktorů Zumby po celém světě. Vystupovali v mnoha médiích, novinách, přehlídkách a časopisech.

Co je tedy Zumba? Zumba je ve své podstatě sportovní aktivita, spočívající v kombinaci posilovacích cviků a tanečních kroků za doprovodu latinsko-americké hudby. V Zumbě se kombinují taneční prvky z rychlých a vášnivých tanců, jako je salsa, merengue, samba, mambo, flamenca či tanga s posilovacími cviky do sestavy a v kratších či delších intervalech opakuje za doprovodu živé a rytmické latino-americké hudby.
Více o Zumbě se dozvíte v jednotlivých příspěvcích na těchto stránkách věnovaných této moderní fitness aktivitě, která se rychle rozšiřuje a získává stoupence i v našich končinách, kde donedávna slovo Zumba nikomu nic neříkalo.

středa 13. července 2011

Je Zumba efektivní ?

Již miliony lidí vyzkoušely zumbu pro její výhody a jedinečnost,
nicméně, existuje také řada skeptiků pochybujících o skutečné účinnosti programu a zda je či není opravdu garantující výsledky. Učení o principech a chápání fitness režimu vám pomůže určit, zda je to to pravé pro vás. Zde jsou tipy.

Vlastnosti Fitness programu zumba

Zkoušíte-li Zumbu, očekáváte různé tance jako salsa, mambo, cha cha, merengue, karibské písně a jiné moderní formy, jako je břišní tanec a hip hop. Zumba DVD série nabízí základní cvičení, které klade důraz na intervalový a rezistenční trénink. Nejoblíbenější charakteristikou Zumby jsou taneční pohyby, kde cvičenci neustále přecházejí od jednoho druhu tance na další. Hudba poskytuje pro každého velmi unikátní a vzrušující zážitek.

Zumba je schválena AFAA neboli Aerobic and Fitness sdružením Ameriky, kanadskou asociací Osobních trenérů  a americkou  Radou „
Council on Exercise“. Má přes 3 miliony následovníků, kteří tvrdí, že zhubli něco mezi centimetrem v pase až po desítky kilogramů tuku. Trénink obvykle trvá 1 hodinu, i když existují i ​​varianty trvající něco mezi 30 a 45 minutami.


Výhody zumby

Zumba je považována fitness trenéry za velmi účinnou, protože používá užitečné stejné principy. Nechlubí se novými výstřelky, ale používá věcné a vědecky podložené přístupy. Je známou skutečností, že intervalový trénink je velmi účinný při zvyšování metabolismu. Jak cvičící jednotlivě prochází jak rychlé tak pomalé tempo pohybů, srdce více pumpuje krev a tím zlepšuje fyzickou kondici a i funkci srdce. Neustálá změna tempa vám pomůže roztočit váš metabolismus. Výsledkem je, že vaše tělo i nadále spaluje tuk i když jste už v klidu.

Ztráta hmotnosti

Zumba vám pomůže spálit 450 kalorií za 1-hodinovou lekci nebo i více v závislosti na intenzitě. Je to ideální program pro jednotlivce, kteří se snadno unaví při aerobiku nebo v posilovně. Je to proto, že rutina obsahuje více tanečních pohybů a pozitivní hudbu, udržuje vás při zábavě a při tom hubnete aniž byste se nudili. Unikátní přístup podporuje soudržnost a disciplínu držet se programu. Zumba vám také pomůže potkat další osoby bojující se svou aktuální váhou, takže si můžete najít ideálního fitness partnera.

Zumba udělá zázraky pro vaši váhu, zejména pokud přidáte čisté nízkotučné diety do vašeho režimu. Ujistěte se, že dodržujete dostatečný pitný režim 8 až 10 sklenic vody denně.
Za 2 až 4 týdny byste již měli vidět nějaké pozitivní výsledky.

Další efekty při zumbě

Zumba poskytuje lidem duševní, tělesné a sociální výhody. Dostanete se do kontaktu s novými přáteli v průběhu lekcí. Cvičení vede ke zlepšení vlastní sebedůvěry, takže se budete cítit lépe. Zumba je také vynikající prostředek, který uvolňuje stres. V ideálním případě byste měli navštívit hodiny 2 - 3 krát týdně nebo častěji, v závislosti na svém rozvrhu. Různé taneční pohyby také pomáhají zlepšit pružnost, rovnováhu, sílu a koordinaci.

1 komentář:

  1. Z osobní zkušenosti mohu říct, že ve spojení se správným stravováním dokáže cvičením zumby spálit i 2 kg týdně. Mě se to letos povedlo a tohle je snad první léto kdy se těším do plavek. Samozřejmě to chce hubnout s rozumem a neomezovat jídlo úplně ale soustředit se na zdravé suroviny, vlákninu a bílkoviny.

    A lepší je cvičit s trenérem, DVD tak nemotivuje :)

    OdpovědětVymazat