Co je vlastně Zumba ?

Co je to vlastně Zumba ?

Zumba se stala posledním výstřelkem módy v tanci a fitness. Zumba vzala svět útokem a nyní je oblíbená mezi miliony jedinců. Zumba obsahuje variace pro lidi všech věkových kategorií. Dokonce i senioři mohou využívat programy a spálit kalorie zábavným způsobem. Je důležité, abyste nejprve pochopili a porozuměli pojmům a principům zumby abyste vytěžili z tréninku co nejvíce. Zde je úvod do nového světa zvaného Zumba.
Zumba je program pro fitness inspirovaný především latinskými tanci. Byla vytvořena tanečníkem a choreografem z Miami, Albertem "Beto" Perezem, spolu s párem podnikatelů Albertem Perlmanem a Albertem Aghionem. Existují různá videa nebo DVD o Zumbě, které lze získat prostřednictvím webových stránek. Miliony DVD byly úspěšně prodány ve více než 30 zemích. Dnes existuje více než 25.000 oficiálních instruktorů Zumby po celém světě. Vystupovali v mnoha médiích, novinách, přehlídkách a časopisech.

Co je tedy Zumba? Zumba je ve své podstatě sportovní aktivita, spočívající v kombinaci posilovacích cviků a tanečních kroků za doprovodu latinsko-americké hudby. V Zumbě se kombinují taneční prvky z rychlých a vášnivých tanců, jako je salsa, merengue, samba, mambo, flamenca či tanga s posilovacími cviky do sestavy a v kratších či delších intervalech opakuje za doprovodu živé a rytmické latino-americké hudby.
Více o Zumbě se dozvíte v jednotlivých příspěvcích na těchto stránkách věnovaných této moderní fitness aktivitě, která se rychle rozšiřuje a získává stoupence i v našich končinách, kde donedávna slovo Zumba nikomu nic neříkalo.

středa 6. dubna 2011

Hubneme se zumbou

Zumba se také stala velmi populární, protože nabízí zcela unikátní přístup k hubnutí. Stovky tisíc jedinců po celém světě díky ní snížili svou váhu při pohých 2 až 3 tréninkových hodinách týdně. Existuje několik dalších směrů, které potřebujete mít také na paměti, chcete-li optimální výsledky z dlouhodobého hlediska. Zumba je zábavný a vzrušující způsob, jak ztratit tuk.

Zumba spojuje jak latinské tak mezinárodní hudební a taneční výběry, čímž vytváří velmi vzrušující, dynamický a kreativní fitness program. Program je charakterizován posilovacím a aerobním intervalovým tréninkem, který kombinuje rychlé a pomalé pohyby posilující a tvarující celé tělo. Zumba využívá zásad intervalového a odporového tréninku pro zvýšení výdeje kalorií a spalování tuku. Celé tělo je zpevňováno se zvláštním efektem na problematické partie. Cvičení zumby posiluje i srdce díky vytrvalostnímu nepřetržitému proudu pohybů.

Zumba mixuje posilovací pohyby s velmi snadnými tanečními pohyby, jako je cumbia, mambo, salsa, merengue a flamenco. Další styly jsou přidány také - jako břišní tanec nebo hip hop. Dobrá věc na zumbě je, že nemáte vůbec pocit, že cvičíte. Celá hodinová lekce probíhá v atmosféře párty a zamilujete se do ní tak, že se navždy budete vracet.


Co můžete očekávat?

Jedna z výhod zumby když se snažíte zhubnout je, že cvičení nevyžaduje mnoho. Nemusíte být odborníkem na tanec nebo mít jakékoliv zkušenosti. Můžete také nosit jakýkoliv typ pohodlného oblečení. Zumba vrací do fitness programu zábavu. Stejně tak neexistují žádné požadavky na věk. Teenageři, jedinci se sedavým zaměstnáním i starší lidé se mohou těšit ze zábavy a spálit přitom kalorie navíc. Zumba Gold je například dostupná zejména pro ty, kteří se jen těžko pohybují nebo jsou upoutáni na vozík.

Většina lekcí typicky trvá 1 hodinu. Instruktoři obvykle připravují vlastní choreografii, ačkoliv pravidelně navštěvují workshopy a fóra, kde se učí neustále zdokonalovat své řemeslo a poskytnout vám tak ten nejefektivnější trénink. Za jednu lekci můžete spálit nejméně 450 kalorií. Jediné, co potřebujete je cvičit 2 – 3 krát týdně a dosáhnout tak výsledků, které chcete.

Proč je zumba ideální?

Zumba je ideální fitness program pro jednotlivce, jejichž cílem je zbavit se nadbytečných kil nenásilnou formou a přitom se dobře bavit. Výsledky můžete očekávat již přibližně během 2 týdnů, v závislosti na intenzitě tréninku a úpravě jídelníčku. Vzhledem k tomu, že hudba je jednou z hlavních složek cvičení, budete se celou dobu bavit a to vám zvýší šanci vydržet a zůstat v tréninku konzistentní.
Většina lidí co zumbu zkusili přiznává, že je to jeden z nejlepších způsobů, jak si odpočinout a zároveň zůstat štíhlý a zdravý.

Žádné komentáře:

Okomentovat