Co je vlastně Zumba ?

Co je to vlastně Zumba ?

Zumba se stala posledním výstřelkem módy v tanci a fitness. Zumba vzala svět útokem a nyní je oblíbená mezi miliony jedinců. Zumba obsahuje variace pro lidi všech věkových kategorií. Dokonce i senioři mohou využívat programy a spálit kalorie zábavným způsobem. Je důležité, abyste nejprve pochopili a porozuměli pojmům a principům zumby abyste vytěžili z tréninku co nejvíce. Zde je úvod do nového světa zvaného Zumba.
Zumba je program pro fitness inspirovaný především latinskými tanci. Byla vytvořena tanečníkem a choreografem z Miami, Albertem "Beto" Perezem, spolu s párem podnikatelů Albertem Perlmanem a Albertem Aghionem. Existují různá videa nebo DVD o Zumbě, které lze získat prostřednictvím webových stránek. Miliony DVD byly úspěšně prodány ve více než 30 zemích. Dnes existuje více než 25.000 oficiálních instruktorů Zumby po celém světě. Vystupovali v mnoha médiích, novinách, přehlídkách a časopisech.

Co je tedy Zumba? Zumba je ve své podstatě sportovní aktivita, spočívající v kombinaci posilovacích cviků a tanečních kroků za doprovodu latinsko-americké hudby. V Zumbě se kombinují taneční prvky z rychlých a vášnivých tanců, jako je salsa, merengue, samba, mambo, flamenca či tanga s posilovacími cviky do sestavy a v kratších či delších intervalech opakuje za doprovodu živé a rytmické latino-americké hudby.
Více o Zumbě se dozvíte v jednotlivých příspěvcích na těchto stránkách věnovaných této moderní fitness aktivitě, která se rychle rozšiřuje a získává stoupence i v našich končinách, kde donedávna slovo Zumba nikomu nic neříkalo.

pondělí 11. dubna 2011

Začínáme se zumbou (1)

Zumba patří k jedněm z nejjednodušších cvičení k naučení. Nepotřebujete žádné zkušenosti s tancem nebo fitness a můžete začít. Dokonce i když máte v úmyslu zumbu učit, možná zjistíte, že postupy jsou poměrně snadno vytvořitelné jakmile se do toho dostanete. Za pomocí nezbytné přípravy můžete výrazně zlepšit své dovednosti a posunout se na vyšší úroveň v poměrně krátkém čase.

Jak začít se zumbou

Můžete začít sledováním jedné nebo dvou lekcí zumby než se připojíte ke cvičení, ačkoliv většina lidí se snadno zvládne zapojit již napoprvé. Je vhodné nosit volné a pohodlné oblečení, které dýchá a saje pot. Můžete začít cvičit také v několika vrstvách oblečení a s postupem času, jak se zahřejete, vrchní oblečení odložit. Používejte správný druh obuvi s nízkou podrážkou. Taneční boty na aerobic jsou ideální na rozdíl od běžeckých bot, které nejsou příliš vhodné.

Na zumbu vždy ve správné náladě

Zapojte se do hodiny Zumby s hravým přístupem. Jedním z hlavních bodů fitness programu je nechat si dopřát a vychutnat hudbu, takže nebojte se bavit a dát průchod svým emocím. Během prvních cvičení se nemusíte snažit dokonale následovat pohyby instruktora ale především vnímejte pocity z melodie a uvolnění. Přiveďte s sebou také přátele, protože zumbu si nejvíce vychutnáte když se cvičí ve větší skupině.
A nemějte strach, pokud se nemůžete naučit kroky okamžitě. Ve většině případů to trvá asi 2 až 3 lekce, než se s pohybem sžijete. Odborní instruktoři zumby vám pak pomohou dosáhnout maximálního efektu při spalování kalorií.


Žádné komentáře:

Okomentovat