Co je vlastně Zumba ?

Co je to vlastně Zumba ?

Zumba se stala posledním výstřelkem módy v tanci a fitness. Zumba vzala svět útokem a nyní je oblíbená mezi miliony jedinců. Zumba obsahuje variace pro lidi všech věkových kategorií. Dokonce i senioři mohou využívat programy a spálit kalorie zábavným způsobem. Je důležité, abyste nejprve pochopili a porozuměli pojmům a principům zumby abyste vytěžili z tréninku co nejvíce. Zde je úvod do nového světa zvaného Zumba.
Zumba je program pro fitness inspirovaný především latinskými tanci. Byla vytvořena tanečníkem a choreografem z Miami, Albertem "Beto" Perezem, spolu s párem podnikatelů Albertem Perlmanem a Albertem Aghionem. Existují různá videa nebo DVD o Zumbě, které lze získat prostřednictvím webových stránek. Miliony DVD byly úspěšně prodány ve více než 30 zemích. Dnes existuje více než 25.000 oficiálních instruktorů Zumby po celém světě. Vystupovali v mnoha médiích, novinách, přehlídkách a časopisech.

Co je tedy Zumba? Zumba je ve své podstatě sportovní aktivita, spočívající v kombinaci posilovacích cviků a tanečních kroků za doprovodu latinsko-americké hudby. V Zumbě se kombinují taneční prvky z rychlých a vášnivých tanců, jako je salsa, merengue, samba, mambo, flamenca či tanga s posilovacími cviky do sestavy a v kratších či delších intervalech opakuje za doprovodu živé a rytmické latino-americké hudby.
Více o Zumbě se dozvíte v jednotlivých příspěvcích na těchto stránkách věnovaných této moderní fitness aktivitě, která se rychle rozšiřuje a získává stoupence i v našich končinách, kde donedávna slovo Zumba nikomu nic neříkalo.

čtvrtek 14. dubna 2011

Začínáme se zumbou (2)

Rozsah zumby

Hodin Zumby se mohou zúčastnit lidé jakéhokoliv věku. Malé děti a senioři mohou získat největší užitek z cvičení zapojením do správného kurzu, který zohlední jejich potřeby a fyzická omezení. Zumba Gold je speciální typ cvičení, které se zaměřuje na starší osoby a osoby s fyzickými problémy. Zumbu Gold mohou cvičit dokonce i lidé na vozíku a dostat se tak do lepší kondice.
 
Intenzita cvičení zumby

Zumba je založena na principu intervalového tréninku, takže očekávejte jak s pomalejšími tak rychlými tanci a pohyby v celkovém trvání lekce 45 – 60 minut. Za jednu cvičební hodinu můžete spálit mezi 450 až 800 kalorií v závislosti na intenzitě cvičení. Můžete zvýšit intenzitu pohybů, abyste spálili více tuku a docílili tak většího účinku cvičení.
Ostatní začátečníci se mohou rozhodnout zpomalit a užívat si nejprve příjemných pocitů z nové aktivity, než se rozhodnou zvýšit obtížnost a tím i efekt zumby pro hubnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat